banner festival 23

— donderdag 5 augustus 2021, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Journalisten van Politico overwegen vakbond te vormen

Werknemers van de Amerikaanse tak van online politiek tijdschrift Politico werken aan een vakbond. Ze willen zich aansluiten bij NewsGuild, een landelijke vakbond voor dagbladjournalisten. Eerdere pogingen tot een vakbond te komen liepen op niets uit, maar door een mogelijke reorganisatie bij Politico willen werknemers meer inspraak en bescherming, meldt Axios. Laatste wijziging: 5 augustus 2021, 09:13

Het gaat daarbij niet zozeer om een reorganisatie met ontslagen, maar om de integratie van een vorig jaar overgenomen vaktitel rondom milieu- en energievraagstukken. Een woordvoerder van Politico erkent tegenover Axios dat de overname van de titel “culturele uitdagingen” oplevert, maar dat milieu en energie voor Politico een groeimarkt vertegenwoordigt.

De overname van de vaktitel voegde 65 journalisten aan Politico’s personeelsbestand toe.

Het is de vraag of de vakbond er dit keer wel komt: de verstandhouding met het management zou goed zijn. De leidinggevenden zouden verder betrokken en geïnteresseerd zijn in het wel en wee van werknemers, van wie het grootste deel nog steeds thuis werkt. Verder zouden de secundaire voorwaarden bij de uitgeverij - zeker vergeleken met andere Amerikaanse bedrijven - op orde zijn.

De laatste jaren hebben meer online redacties in de Verenigde Staten besloten zich in een vakbond te verenigen. Een van de grootste schrijversvakbonden, The Writers Guild, besloot onlangs voorlopig geen nieuwe initiatieven meer te ondersteunen.

Bekijk meer van

Politico

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.