banner festival 23

— vrijdag 3 januari 2020, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Journalisten in Leiden bekogeld met vuurwerk

De ontploffing van een van de vuurwerkstukken waarmee journalisten van Omroep West werden bekogeld. - © Beeld: Omroep West

Twee journalisten van Omroep West zijn tijdens de jaarwisseling in Leiden bekogeld met zwaar vuurwerk. Dat gebeurde terwijl het tweetal een interview afnam in de wijk De Kooi, waar een geïnterviewde juist aan het vertellen was over de gemoedelijke sfeer in de wijk. De twee journalisten, verslaggever Anita Janssen en haar cameraman, gaan aangifte doen. Laatste wijziging: 3 januari 2020, 08:53

Dat meldt Omroep West, dat ook beelden van de bekogeling online zette. “We waren een paar minuten bezig met een interview toen ik vuurwerk langs onze spreker zag vliegen”, aldus Janssen.“En daarna gebeurde het nog twee keer. We voelden ons bedreigd en wilden daar weg.”

Janssen noemt de bekogeling belachelijk. Ook de persoon die ze interviewde moest wegduiken voor het vuurwerk. “Je moet gewoon je werk kunnen doen. Dat geldt voor hulpdiensten, maar net zo goed voor verslaggevers. Het kan gewoon niet dat je belemmerd wordt in je werk.”

In een reactie tegenover Omroep West schaart NVJ-secretaris Thomas Bruning zich achter Janssen. “Het is belangrijk dat iedereen weet dat journalisten een belangrijke rol hebben. Juist tijdens oud en nieuw, omdat ze dan extra kwetsbaar zijn.” Bruning vindt dat er meer respect moet zijn voor de rol van journalisten. “Vooral in moeilijke omstandigheden, als tijdens zo’n nacht.”

Bekijk meer van

Omroep West Anita Janssen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.