persveilig seminar

— donderdag 27 november 2014, 11:02

Bonus voor Omroep West-directeur

UPDATE Vanwege goed functioneren krijgt Omroep West-directeur Gerard Milo een bonus van 13.844 euro, heeft de zender aan de Volkskrant bevestigd. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) bekijkt deze vergoeding, aangezien de Wet normering topinkomens (WNT) bonussen bij semipublieke instellingen verbiedt. Het salaris dat Milo ontvangt ligt onder maximale vergoeding onder WNT (ruim 228 duizend euro, red.) - de bonus zit in Milo's salaris van 179.000 euro verwerkt. De bonus is vanwege de overgangsperiode van de WNT door de ondernemingsraad van Omroep West goedgekeurd. Ook het salaris van Ster-directeur Arian Buurman, dat boven de WNT-grens ligt, valt bijvoorbeeld onder die overgangsregeling. Vanaf volgend jaar daalt het maximale salarisniveau naar dat van een minister - nog altijd goed voor 178.000 euro. Journalistenvereniging NVJ vindt de bonus niet gepast, aangezien de regionale omroepen al jaren stevige bezuinigingen moeten verwerken, waarbij in de regio banen verloren gaan. Laatste wijziging: 27 november 2014, 17:50

In een reactie stelt de raad van commissarissen van Omroep West dat het Volkskrant-stuk geen feiten aan het licht brengt die niet al bekend of gepubliceerd waren. Enkel het CvdM-onderzoek is voor de raad van commissarissen nieuws. Voor wat betreft de WNT-2 (een voorgenomen aanpassing op de WNT) ´onderkent de raad de noodzaak van nieuwe afspraken met de directie over de vergoedingen. De raad noch omroep herkennen zich in de suggestie dat de onafhankelijkheid in het geding zou zijn´.

De raad stelt verder dat de suggestie dat de bonus is verleend terwijl de omroep verlies lijdt, onjuist is. Een “vrij onverwachte” extra bezuiniging van 1,5 miljoen euro in 2013 door een lagere bijdrage van de provincie is besloten om de redactie te ontzien en de helft van dat bedrag ten laste van het eigen vermogen te brengen. ´Zoals bekend is dit verlies uiteindelijk beperkt gebleven tot 337.000 euro, door de inspanningen van de gehele organisatie, maar zeker ook door die van de directie´, aldus de raad.

Meer bij de Volkskrant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.