word studentlid

— woensdag 6 mei 2020, 16:49 | 3 reacties, praat mee

Journalist/tekstschrijver stuurt Rutte factuur voor misgelopen inkomsten

Journalist/tekstschrijver stuurt Rutte factuur voor misgelopen inkomsten
© ANP / Robin van Lonkhuijsen

Journalist en tekstschrijver Alex de Jong stuurt premier Mark Rutte een factuur voor de inkomsten die hij is misgelopen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. “Ik kom voor geen enkele regeling in aanmerking, maar mag door de regels rondom corona wel zwaar bloeden.”

De nota is in totaal goed voor 3.196,19 euro. Volgens De Jong is dat de omzet die hij alleen al in april is misgelopen. Volgens de tekstschrijver en journalist – die onder andere heeft gewerkt voor de NOS, Trouw, Algemeen Dagblad, de Telegraaf en de Volkskrant – komen veel ondernemers niet in aanmerking voor steunmaatregelen als de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) en de bijzondere bijstandsregeling Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers).

“Deze ‘intelligente lockdown’ kost mij serieus geld”, aldus De Jong. “Maar anders dan menig ondernemer kom ik niet voor steun in aanmerking. Ik kan geen Tozo aanvragen, want daarvoor verdien ik nog te veel. Ook krijg ik geen eenmalige gift van 4.000 euro, want mijn SBI-code voldoet niet aan de selectiecriteria.” Een SBI-code beschrijft de branche waarin een bedrijf actief is.

De Jong stelt dat hij als gevolg van de coronamaatregelen in april beduidend minder omzet had dan in februari en maart. Hij wil die kosten verhalen op de premier. “Tenslotte is het mede door uw partij en kabinetsbesluit dat er in Nederland is gekozen voor gezondheid eerst, waarbij de gezondheid van de economie volledig uit het oog werd verloren.”

Verwachtingen dat premier Rutte reageert op de brief heeft De Jong niet. “Daar is hij veel te druk voor. Maar reageren hoeft ook niet. Als hij het geld maar laat overmaken.”

Bekijk meer van

corona Alex de Jong

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

modscholten, 7 mei 2020, 11:43

Een grote schande, Niet alleen voor de journalistiek, maar zelfs voor de mensheid, deze Alex de Jong. Dankzij het kabinetsbeleid van Rutte leeft hij nog, is hij niet ziek en heeft hij zelfs nog voldoende inkomen. Zelden iemand gezien die zo volledig en schaamteloos de plank misslaat.
Hoop dat alle uitgevers hem op de ‘voor jou tien anderen lijst’ zetten, kan hij de rest van z’n leven de Tozo krijgen.

Toch enig gerechtigheid, de factuur wordt uiteraard nooit betaald, maar hij moet straks wel keurig z’n btw afrekenen met de fiscus.

S. van Mierlo, 7 mei 2020, 15:38

Waarom Alex niet en de ‘Blauwe Trots’ wel?

modscholten, 7 mei 2020, 18:45

KLM is belangrijk voor de toekomst van Nederland, Alex de Jong totaal niet

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.