banner festival 23

— zaterdag 27 augustus 2022, 11:37 | 1 reactie, praat mee

Journalist Marianka Peters hoort bij Gouda ‘als kaas en stroopwafels’

Marianka Peters - © Remco Gielen

Ze werkte zestig uur per week. Maar vanwege Parkinson moet Marianka Peters per 1 september stoppen als journalist voor Het Kontakt - Goudse Post. Ze maakte tientallen jaren de krant in haar eentje. Tot vorig jaar. ‘De stress werd me te zwaar en het praten gaat steeds moeilijker. Maar ik blijf wel columns schrijven’. Laatste wijziging: 30 augustus 2022, 08:31

Marianka hoort bij Gouda als kaas en stroopwafels, stelt stadshistoricus Paul Abels, in een speciale aan Marianka Peters gewijde pagina in Het Kontakt - Goudse Post van afgelopen week.

In 1984 fotografeerde ze al voor Goudse Post, samen met haar toenmalige partner. Later ging ze ook stukken schrijven. ‘Gouda had destijds vijf huis-aan-huiskranten. Dat was een hele andere tijd. Nu is alleen Het Kontakt - Goudse Post – met een oplage van 50.000 – nog over’, zo licht ze toe.

Peters woonde honderden raadsvergaderingen bij en zag tientallen wethouders en raadsleden komen en gaan. Ze wordt ‘het gezicht’ van Het Kontakt - Goudse Post genoemd. In haar columns schrijft ze veelvuldig kritisch over diverse ‘geld verspillende projecten’ in de gemeente Gouda. ‘Ze zien me in het stadhuis soms als luis in de pels. En ze zijn nog niet van me af, want die columns blijf ik voorlopig schrijven.’

Vanaf 1 september nemen de journalisten Hester Hagen en Martijn Kuiler de redactie van Het Kontakt - Goudse Post voor hun rekening.

Marianka Peters (66) is blij dat ze wat meer tijd krijgt voor haar man, kleinkinderen en de hond.

Burgemeester Pieter Verhoeve van Gouda benoemde Marianka Peters twee jaar geleden tot ereburger, bij het 70-jarig jubileum van de h-a-h-krant.

Bekijk meer van

huis-aan-huisbladen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Wim Theunisse, 28 augustus 2022, 22:57

Waar blijft het Ministerie van Kaas en Stroopwafels?
Beter Ministerie van K & S genoemd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.