— woensdag 2 november 2022, 17:03 | 0 reacties, praat mee

‘Journaal in makkelijke taal’ van NOS te zien op regionale tv bij Rijnmond

NOS Nieuws van de Week zal vanaf donderdag 3 november elke week om 17:30 uur te zien zijn bij regionale omroep RTV Rijnmond. Het NOS Nieuws van de Week is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg. Dit journaal is begrijpelijk voor iedereen, ook voor mensen die het doorgaans lastig vinden om het nieuws te volgen. Het programma is sinds enkele tijden ook al te zien bij Omroep West, RTV Drenthe en begint binnenkort bij Omrop Fryslân. Laatste wijziging: 3 november 2022, 14:43

In de uitzendingen komen iedere week drie nieuwsonderwerpen aan bod zoals de energietoeslag, drukte bij huisartsen of minder vliegtuigen vanaf Schiphol. Sommige begrippen worden extra uitgelegd door de presentator en er wordt rekening gehouden met woordkeuze, tempo en het gebruik van beeld.

Het NOS Nieuws van de Week begon als experiment in november 2021. Eerst was het journaal alleen via YouTube te bekijken. Nu worden de uitzendingen ook overgenomen door lokale en regionale omroepen. Uit de websites van Omrop Fryslân en RTV Drenthe blijkt dat ook zij binnenkort zullen starten met het uitzenden van het nieuwsprogramma, al is nog onduidelijk wanneer. Ook is het programma ook al bij RTV West te zien. Het is nog onduidelijk of ook andere regionale omroepen zullen volgen.

Tekst loopt door onder de video

‘Rijnmond is er voor iedereen, dus ook voor de mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Nieuws van de Week is daarom een goede aanvulling op ons programma-aanbod. Daarnaast is het een mooi voorbeeld dat de samenwerking tussen de regionale omroep(en) en de NOS naar een steeds hoger niveau wordt getild’, zegt Ruud van Os, hoofdredacteur a.i. bij Rijnmond.

Giselle van Cann, hoofdredacteur NOS Nieuws: ‘We hebben gemerkt dat het Nieuws van de Week een behoefte vervult bij een groot aantal mensen. Het is van belang dat we de mensen waarvoor we dit maken zo goed mogelijk weten te bereiken, dus we zijn erg blij dat steeds meer lokale en regionale omroepen ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.