Smartocto userneeds

— woensdag 26 juni 2019, 16:45 | 0 reacties, praat mee

Joost van Erp verruilt sportverslaggeverij voor online

Sportverslaggever Joost van Erp ruilt zijn pen in en wordt online regisseur bij Omroep Gelderland. In plaats van kijken naar sporters die scoren, gaat hij uitzoeken hoe de redactie zelf kan scoren met haar verhalen. “Sportverslaggeving was mijn eerste liefde en zal dat altijd blijven. Maar dit is weer een hele nieuwe uitdaging.”

Van Erp begint op 1 juli met zijn nieuwe baan. Maar helemaal nieuw is het werk niet. De afgelopen paar jaar werkte Van Erp voor Omroep Gelderland deels op freelancebasis in eenzelfde functie. De rest van zijn tijd vulde hij als sportverslaggever voor Omroep Brabant, waar hij ook een tijd als redacteur en eindredacteur meewerkte aan het voetbalpraatprogramma FC Onder Ons. “Het afgelopen jaar mocht ik PSV volgen. Die functie is wel een van de kroonjuwelen van de sportjournalistiek.”

PSV volgen betekent ook veel in het weekend op pad om wedstrijden bij te wonen. Vooral bij uitwedstrijden was Van Erp vaak laat thuis. Hij kiest nu voor meer structuur, mede omdat hij een dochter van vijftien maanden heeft. In zijn nieuwe functie schrijft hij zelf veel minder, maar zoekt hij naar manieren om werk van collega’s beter tot hun recht te laten komen.

“Iedere journalist wil dat zijn werk gelezen wordt. Maar vooral online is het heel belangrijk goed na te denken over de manier waarop je verhalen wegzet”, aldus Van Erp. “Iedere redactie heeft wel een soort scorebord hangen waarop te zien is hoe goed artikelen online gelezen worden. Mijn taak is het straks om die cijfers omhoog te krijgen, zonder dat de inhoud van de verhalen eronder leidt.”

Een andere taak die Van Erp voor zichzelf weggelegd ziet, is collega’s enthousiast maken om online mooie producten neer te zetten. “Collega’s motiveren,” noemt hij het. “Zodat ze ook zelf nadenken over wat er online goed zou kunnen werken. Online is ook voor omroepen een steeds belangrijk platform. Dus wil ik daar graag samen mooie dingen maken.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.