training eu starters

— woensdag 27 april 2022, 06:58 | 0 reacties, praat mee

Johnny de Mol stopt voorlopig met presentatie van talkshow HLF8 na nieuwe beschuldiging

Johnny de Mol stopt voorlopig met de presentatie van zijn talkshow HLF8 op SBS6 na een nieuwe beschuldiging van een vrouw. Dat maakte de 43-jarige presentator dinsdagavond bekend aan het einde van zijn programma. Laatste wijziging: 27 april 2022, 14:13

De Telegraaf meldt dat een stichting die zich inzet tegen seksueel misbruik, schriftelijke vragen aan de advocaat van De Mol heeft gesteld. Die vragen zouden gaan over een vrouw die beweert dat zij enkele jaren geleden door de presentator gedrogeerd en misbruikt zou zijn.

“Johnny de Mol heeft nimmer, waar dan ook ter wereld, een ander persoon met wat dan ook gedrogeerd en hij heeft ook nimmer iemand seksueel misbruikt”, laat advocaat Peter Plasman namens zijn cliënt aan de krant weten.

Toch wil De Mol zijn werkzaamheden tijdelijk neerleggen: “Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma. Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten.”

Volgens De Mol is het voor hem nu “even niet meer te doen” om gasten te ontvangen en gezamenlijk een “boeiende show te maken”. “Het valt mij heel zwaar, de show gaat door, maar ik stap nu opzij om te werken aan mijn verdediging in de hoop en verwachting dat de waarheid op tafel komt en ik gewoon weer verder kan met mijn werk. Dankjewel en ik hoop tot snel”, sloot De Mol af.

Het Openbaar Ministerie doet momenteel al onderzoek naar De Mol, in een zaak die door zijn ex-verloofde Shima Kaes is aangespannen. Kaes beschuldigt hem ervan haar tijdens hun relatie in 2015 te hebben mishandeld. De Mol heeft die aantijgingen altijd ten stelligste ontkend. Kaes deed eind 2020 aangifte.

Talpa wil niet inhoudelijk reageren
Talpa heeft in een korte reactie laten weten niet inhoudelijk te willen reageren. “We respecteren Johnny zijn keuze hierin”, aldus de zegsvrouw. Over de toekomst van HLF8 wordt nog overlegd. Daar zal later meer over bekend worden. Bij eerdere afwezigheid van De Mol nam Hélène Hendriks de presentatie van de talkshow over.

De Mol en zijn vader John de Mol hebben ook aangifte gedaan tegen Kaes vanwege een poging tot afdreiging, wat een juridische term voor chantage is. Volgens advocaat Plasman hebben de zaakwaarnemers van Kaes voordat de vrouw aangifte deed contact gelegd met zowel Johnny de Mol als zijn ouders “om de familie tot een prestatie te bewegen - lees: betaling”.

Bekijk meer van

Talpa Johnny de Mol

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.