banner festival 23

— dinsdag 15 februari 2022, 15:37 | 0 reacties, praat mee

John van den Oetelaar stopt na ruim twaalf jaar als hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad

© Joost Hoving

"Het is mooi geweest", zegt John van den Oetelaar in een persbericht van DPG. De huidig hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad legt per 1 juli zijn functie neer, maar blijft wel verbonden aan de titel. Van den Oetelaar wil namelijk weer gaan schrijven. Laatste wijziging: 15 februari 2022, 20:25

Van den Oetelaars besluit betekent ook het vertrek van de langst dienende hoofdredacteur binnen DPG Media. Twaalf jaar en drie maanden stond hij aan het hoofd van de Eindhovense titel.

Van den Oetelaar werd destijds eigenlijk aangesteld als tijdelijk waarnemer en zou maar enkele maanden als hoofdredacteur fungeren. Hij liet zich echter door de redactie overtuigen om langer te blijven. Maar nu vindt hij het tijd voor vernieuwing.

“De redactie van het ED verdient een keer een nieuwe hoofdredacteur. Iemand die met andere ogen naar dezelfde redactie kijkt. Iemand die nieuw elan kan brengen, nieuwe energie.” Waarover Van den Oetelaar gaat schrijven en wie hem zal opvolgen als hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad is nog niet bekend.

Uitgever Erik van Gruijthuijsen geeft aan dat hij Van den Oetelaar zal gaan missen: “Er zijn weinig mensen die zowel journalistiek als zakelijk vrijwel altijd verstandige dingen zeggen. Daarnaast is hij een man met een groot hart voor zijn mensen en zijn collega-hoofdredacteuren.”

Bekijk meer van

Eindhovens Dagblad

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.