website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

John van den Heuvel woont opname RTL Boulevard bij

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in misdaadjournalistiek op maandag 7 januari 2019, 15:01

© Remko de Waal / ANP

Nieuws Ondanks bedreigingen aan zijn adres heeft misdaadjournalist John van den Heuvel toch een opname in de studio van RTL Boulevard bijgewoond.

Van den Heuvel wordt sinds december beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB), vanwege zeer ernstige dreiging uit het criminele milieu. De dreiging van een aanslag door criminelen is te groot, vindt de Amsterdamse driehoek van burgemeester Halsema, hoofdofficier van justitie Nicole Zandee en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg. Van den Heuvel was daarom gevraagd niet meer aan te schuiven bij RTL Boulevard, dat wordt opgenomen in de Amsterdamse binnenstad.

Hij heeft dat nu dus toch gedaan. Dat blijkt uit een foto op het Instagram-profiel van presentatrice en verslaggever Bridget Maasland. Het interview wordt maandagavond uitgezonden, maar is op een doordeweekse dag tijdens de kerstvakantie opgenomen. Dat laat Halsema’s woordvoerder Sebastiaan Meijer desgevraagd aan NU.nl weten. Of Van den Heuvel vaker op deze manier de studio zal bezoeken is niet bekend.

Van den Heuvel is samen met journalist Paul Vugts genomineerd voor de titel van Journalist van het Jaar 2018, omdat ze in zeer moeilijke omstandigheden hun vak blijven uitoefenen. Met de nominatie tot Journalist van het Jaar wil de jury tot uitdrukking brengen dat de journalistieke gemeenschap om hen heen staat als het om de bedreigingen richting hen gaat. Die zijn onaanvaardbaar. Op 14 februari wordt bekendgemaakt wie de titel wint.  De andere genomineerden zijn Volkskrant-verslaggever Natalie Righton én Jet Schouten (AVROTROS Radar) en Joop Bouma (Trouw). 

Lees ook:
Dit zijn de genomineerden voor Journalist van het Jaar 2018 (28 december 2018)
John van den Heuvel niet in studio RTL Boulevard vanwege dreiging (20 november 2018))
John van den Heuvel in debat met advocaat Nico Meijering over veiligheid (19 februari 2018)
John van den Heuvel: Beveiligen went nooit (12 januari 2018)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.