— maandag 7 januari 2019, 15:01 | 0 reacties, praat mee

John van den Heuvel woont opname RTL Boulevard bij

© Remko de Waal / ANP

Ondanks bedreigingen aan zijn adres heeft misdaadjournalist John van den Heuvel toch een opname in de studio van RTL Boulevard bijgewoond. Laatste wijziging: 7 januari 2019, 15:37

Van den Heuvel wordt sinds december beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB), vanwege zeer ernstige dreiging uit het criminele milieu. De dreiging van een aanslag door criminelen is te groot, vindt de Amsterdamse driehoek van burgemeester Halsema, hoofdofficier van justitie Nicole Zandee en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg. Van den Heuvel was daarom gevraagd niet meer aan te schuiven bij RTL Boulevard, dat wordt opgenomen in de Amsterdamse binnenstad.

Hij heeft dat nu dus toch gedaan. Dat blijkt uit een foto op het Instagram-profiel van presentatrice en verslaggever Bridget Maasland. Het interview wordt maandagavond uitgezonden, maar is op een doordeweekse dag tijdens de kerstvakantie opgenomen. Dat laat Halsema’s woordvoerder Sebastiaan Meijer desgevraagd aan NU.nl weten. Of Van den Heuvel vaker op deze manier de studio zal bezoeken is niet bekend.

Van den Heuvel is samen met journalist Paul Vugts genomineerd voor de titel van Journalist van het Jaar 2018, omdat ze in zeer moeilijke omstandigheden hun vak blijven uitoefenen. Met de nominatie tot Journalist van het Jaar wil de jury tot uitdrukking brengen dat de journalistieke gemeenschap om hen heen staat als het om de bedreigingen richting hen gaat. Die zijn onaanvaardbaar. Op 14 februari wordt bekendgemaakt wie de titel wint.  De andere genomineerden zijn Volkskrant-verslaggever Natalie Righton én Jet Schouten (AVROTROS Radar) en Joop Bouma (Trouw). 

Lees ook:
Dit zijn de genomineerden voor Journalist van het Jaar 2018 (28 december 2018)
John van den Heuvel niet in studio RTL Boulevard vanwege dreiging (20 november 2018))
John van den Heuvel in debat met advocaat Nico Meijering over veiligheid (19 februari 2018)
John van den Heuvel: Beveiligen went nooit (12 januari 2018)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.