— vrijdag 7 april 2017, 16:40 | 0 reacties, praat mee

‘John de Mol krijgt zeggenschap nu Sanoma SBS verlaat’

© Remko de Waal / Kippa

Talpa, het mediabedrijf van John de Mol krijgt de zendergroep SBS (SBS 6, Veronica, Net 5 en SBS 9) in handen, melden ingewijden aan het Algemeen Dagblad. Zij zouden het nieuws binnenkort officieel bekendmaken, melden zij aan de krant. Momenteel zouden Talpa en SBS het financieel uit onderhandelen.

Nu het De Mol niet is gelukt de Telegraaf Media Groep (TMG) in zijn bezit te krijgen, geeft de tv-producent vol gas op SBS om zijn imperium te vergroten. Zonder Sanoma heeft de mediamagnaat alle ruimte om met de tv-zenders te doen wat hij wil. Mét Sanoma was die zeggenschap beperkter.

In 2011 kochten Talpa en Sanoma de zendergroep gezamenlijk voor ruim 1 miljard euro. Sanoma, uitgever van onder andere NU.nl, Donald Duck en Libelle, heeft een meerderheidsbelang van 67 procent, Talpa bezit de overige 33 procent. In 2012 gingen er ook al geruchten dat Sanoma uit SBS zou stappen.

Bekijk meer van

SBS Sanoma John de Mol

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.