persveilig seminar

— vrijdag 18 januari 2008, 12:55

Johan Olde Kalter (1944-2008)

Laatste wijziging: 13 april 2008, 15:57

Volkomen onverwacht is zondag 13 januari thuis in Bergen op 63-jarige leeftijd mr. Johan Olde Kalter overleden. Olde Kalter nam in 2006 bij het bereiken van de vut-gerechtigde leeftijd afscheid als hoofd­redacteur van De Telegraaf en lid van de concern­directie. Bij dat afscheid werden hem de versierselen opgespeld behorend bij het officierschap in de Orde van Oranje Nassau.

Ruim een maand na het overlijden van adjunct-hoofdredacteur en politiek commentator drs. Kees Lunshof, kwam ook deze dramatische mededeling keihard aan op de redactie van De Telegraaf.

Natuurlijk gingen de gedachten onmiddellijk uit naar Annemiek, onze lieve collega die in 2006 kort na diens afscheid met Johan in het huwelijk trad. En niet te vergeten zijn kinderen, zijn familie en zijn vrienden. Zijn ontelbare vrienden. Olde Kalter kende louter vrienden. Allereerst natuurlijk op de redactie en bij de vele andere bedrijven van het Telegraafconcern. Maar wat te denken van de buitenwereld… Relaties werden vrienden. Geen betere illustratie dan zijn afscheids­bijeenkomst op in april 2006 in een bomvol Carré met als eregast prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

Een fantastische ambiance voor een fantastische collega. De uiterst aimabele man, met wie ik zelf het voorrecht heb gehad jarenlang onze redactie te hebben mogen leiden. De man, die ik destijds in Carré uitriep tot de sympathiekste hoofdredacteur van Nederland. Vrolijk, positief, warm, no nonsense, en bovenal een echte levensgenieter. Zijn karakter, in al zijn uitingen, was terug te vinden in de krant waarvan hij zo zielsveel van hield, waar hij zo trots op was en die was uitgegroeid tot een van de grootste van het Europese vasteland.
De tijd van de polarisatie was voorbij. Olde Kalter was een van de mensen die bij uitstek het talent had van ‘vijanden’ vrienden te maken en mede leiding te geven aan een inmiddels alom bewonderde brede, gezaghebbende krant met belangwekkende, vaak schokkende publicaties. Maar ook een krant met oog voor de leuke kanten van het leven, een krant die een groot publiek aanspreekt, een krant die bovenal dicht bij de lezer staat.

Eef Bos,
namens hoofdredactie en redactie De Telegraaf

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.