Nieuwe leden NVJ november

— donderdag 12 september 2019, 16:34 | 0 reacties, praat mee

Johan Groeneveld (ANP) gedetacheerd bij Talpa Network

© Lex van Lieshout / ANP

ANP-manager Producties Johan Groeneveld wordt voor een jaar gedetacheerd bij Talpa. Groeneveld gaat meewerken aan de opbouw van het nieuwsmerk van moederbedrijf Talpa Network, bevestigt algemeen directeur Martijn Bennis. Laatste wijziging: 13 september 2019, 11:56

Talpa is daar al een tijd mee bezig. Het verzoek aan ANP om mee te helpen met de organisatie van het nieuwsmerk kwam vanuit Talpa. “De vraag was of wij iemand van ons tijdelijk beschikbaar wilde stellen. Organisatorisch kunnen wij dat aan”, aldus Bennis. “En is het van belang voor het ANP? Dat antwoord is mogelijk ook ja, omdat wij graag een leveranciersrelatie willen hebben met Talpa. We zien het als een zakelijke kans.”

Het is volgens Bennis ook niet zo gek dat Talpa, als zijnde het moederbedrijf van het persbureau, bij het ANP aanklopt: “omdat wij die kennis hebben”. Hij benadrukt dat ANP dit ook voor andere partijen zou kunnen doen.

Kort na de overname van het ANP door Talpa gaven ANP-klanten aan dat ze nieuwsgierig zijn naar hoe de relatie tussen beide partijen zich ontwikkelt, vooral wat betreft journalistieke onafhankelijkheid, als het nieuws van ANP een belangrijke rol gaat spelen in de programmering van Talpa. Bennis geeft aan dat zij geen andere rol gaan spelen dan die van leverancier, “zoals we ook voor andere uitgevers zijn”. “Maar het feit dat er iemand van ANP naar Talpa gaat zal wel de zakelijke relatie ten goede komen.” De lijntjes zijn een stuk korter, beaamt hij. Voor nu is in iedere geval nog niet duidelijk wat het ANP gaat leveren aan Talpa Network.

Het is overigens nog niet bekend wat de precieze invulling van Groenevelds’ functie bij Talpa wordt. Ook is nog niet helemaal duidelijk hoe alle taken van Groeneveld bij het ANP worden overgenomen. Deels zal Peter Dingelhoff, chef ANP producties, zijn taken overnemen, de rest moet later duidelijk worden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.