data als kans

— donderdag 6 december 2012, 09:39 | 2 reacties, praat mee

Johan Boermann eist tonnen van MGL

Johan Boermann eist tonnen van de Media Groep Limburg, waar hij vorig jaar als directeur werd ontslagen. Boermann vecht zijn ontslag aan voor de rechtbank in Maastricht. De voormalige directeur vindt dat hij ten onrechte is ontslagen, maar calculeert tegelijk in dat hij niet kan terugkeren in de top van het Limburgse krantenbedrijf. Beide partijen hebben onderhandeld over een vertrekpremie, maar zijn er niet uitgekomen. Laatste wijziging: 6 december 2012, 12:08

Boermann stelde op 5 december voor de rechtbank dat hem een aanbod was gedaan van “minder dan een jaarsalaris.” Volgens bronnen verdiende hij bij de krant circa twee ton.
Verder maakt Boermann aanspraak op bonussen. Het gaat om 133.00 euro vorig jaar en hetzelfde bedrag dit jaar. MGL weigert hem de bonussen uit te keren. Verder kwam de post gespaarde vakantiedagen – goed voor 94.000 euro - ter sprake. Niet duidelijk is of dat bedrag inmiddels helemaal is verrekend.

Boermann stond tot 1 december op de loonlijst bij MGL. Hij rijdt nog steeds in de leaseauto van de krant. Dat heeft ermee te maken dat er buiten de rechtbank om nog gesprekken gaande zijn tussen beide partijen. “Mogelijk vormt de auto een rol bij de uiteindelijke oplossing”, zegt advocaat Antonio Robustello van MGL.

Boermann werd ontslagen, omdat hij niet geschikt werd geacht om de fusie tussen MGL en Wegener te leiden. “Zijn persoonlijkheid vormde een risico voor het welslagen van dat proces”, concludeerde de top van Mecom. Verder was er sprake van verstoorde verhoudingen tussen de directeur en de ondernemingsraad.

In eerste instantie verzuimde MGL de ontslagaanvraag voor te leggen aan de rechter. Die fout werd in tweede instantie hersteld.

Boermann ontkent dat de top geen vertrouwen meer in hem had. Hij schermt met bonussen die hij jaarlijks kreeg vanwege goed presteren. Door Mecom zou hem zelfs een functie zijn toegezegd binnen de top van Wegener of in het buitenland. Joop Munsterman (ex-topman Wegener) en David Montgomery (ex-topman Mecom) zouden dat kunnen beamen.
Rechter De Kort zal medio maart de knoop doorhakken.
   

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Bart Brouwers, 6 december 2012, 09:10

Kijk eens aan, uiteindelijk heeft hij dus toch nog een verdienmodel gevonden: zijn eigen ontslag.

Rob, 6 december 2012, 14:25

Na 8 jaar, 2 mediators, het opzeggen van het vertrouwen door het voltallige personeel, 3 aangebrachte zaken bij de Ondernemingskamer was de chemie tussen Boermann en de rest van de onderneming ‘al een tijdje zoek’. Het beste dat Mecom heeft gedaan voor de Limburgse kranten was het afscheid nemen van Boermann. Sindsdien is de angstcultuur in het bedrijf verdwenen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.