banner festival 23

— maandag 15 maart 2021, 08:26 | 1 reactie, praat mee

Jinek wil voortaan ‘om en nabij’ weten wat gasten gaan doen

© Sander Koning / ANP

Eva Jinek wil voortaan 'om en nabij' weten wat haar gasten gaan doen. Dat zei de presentatrice aan het begin van de uitzending van haar talkshow vrijdagavond. Laatste wijziging: 15 maart 2021, 15:25

Donderdag hield cabaretier Martijn Koning een roast over Thierry Baudet. Die viel niet goed bij de Forum voor Democratie-voorman, hij stapte op. Jinek wist niets over de inhoud. De cabaretier zegt dat nooit vooraf te delen.

RTL, de redactie van de talkshow Jinek en RTL Nieuws zeiden achteraf spijt te hebben dat ze het optreden van Martijn Koning donderdagavond niet hebben geschrapt. Naar aanleiding van het gebeuren heeft Jinek haar excuses aangeboden aan Baudet.

“Ik wil om en nabij weten wat iemand gaat doen, want ik ben uiteindelijk verantwoordelijk voor mijn gasten”, vertelt Jinek. Ze zegt ook dat ze haar gasten niet als een ‘stuk rood vlees in een safaripark’ wil gooien.

Een volgend optreden van Baudet bij EenVandaag liet hij niet doorgaan. Als reden voor het afzeggen noemt zijn woordvoerder dat Baudet, na het optreden bij de talkshow, “Even geen behoefte meer heeft aan dit soort programma’s.” “Ook de invloed van een uitzending op de veiligheid van de FVD-lijsttrekker speelt mee”, voegt de woordvoerder daaraan toe. Meer bij RTL Nieuws / NOS

Bekijk meer van

Theirry Baudet Jinek Eva Jinek

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jan Everhard, 15 maart 2021, 13:12

Ja Jinek ..... het moet natuurlijk wel leuk blijven! En als de ‘nar’ die jezelf hebt ingehuurd vervelende dingen gaat zeggen moet jij en je redactie heel snel je excuses gaan maken. Iedereen moet te vriend gehouden worden. De kool en de geit moeten gespaard blijven! Wat een oncollegiaal gedrag tegenover Martijn Koning. Martijn ..... ga weg bij dit programma en laat je niet onderwerpen aan welke vorm van censuur dan ook.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.