— dinsdag 23 augustus 2016, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Definitief doorlopend een talkshow op NPO

© Ferdy Damman | ANP

De NPO heeft ervoor gekozen om, zoals de geruchten al deden, het hele jaar door een talkshow te programmeren. Dat werd gisteren tijdens de seizoenspresentatie bekend gemaakt. Eva Jinek en Jeroen Pauw gaan vanaf nu hun late night programma's het hele jaar afwisselen. Ze doen het allebei een halfjaar. Pauw is tot en met eind 2016 dagelijks op televisie te zien, in januari en februari neemt Jinek het tijdstip over. Het voorjaar is het weer aan Pauw en in de zomer is Jinek te zien. Tijdens de verkiezingsperiode zal er ook in het weekend worden uitgezonden en werken Pauw en Jinek als duo.

Directeur televisie Frans Klein zei tijdens de presentatie de dagelijkse talkshow te hebben gemist. Een kleine draai met afgelopen zomer, toen hij nog meende dat het publiek ‘niets te kort kwam’. Kijkers en recencenten klaagden de hele zomer over het ontbreken van een talkshow terwijl de zomer van 2016 niet bepaald de boeken in gaat als een nieuwsluwe periode.

Volgend jaar zomer staat de talkshow dus gewoon geprogrammeerd, maar wel eerder op de avond, namelijk om 22.30 uur. Recht tegenover concurrent RTL Late Night. Klein: ‘Ik zie daar zelf een voordeel in. Kijkers kunnen dan zelf op het moment de keuze maken.’

Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.