— vrijdag 26 februari 2021, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Jeugdjournaal laat lijsttrekkers ‘spreekbeurt’ houden

Minister-president Mark Rutte - © ANP / Sabine Joosten

Het NOS Jeugdjournaal laat lijsttrekkers van politieke partijen tijdens een speciale uitzending op 14 maart ieder een spreekbeurt houden. In de spreekbeurten praten ze jonge kijkers onder andere bij over hun eigen jeugd.

Dat schrijft NU.nl. Alleen de lijsttrekkers van de zes partijen met de meeste zetels in de Tweede Kamer komen aan de beurt. Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66), Jesse Klaver (Groen Links) en Lilian Marijnissen (SP) worden om de beurt ontvangen in de studio.

Bij de speciale uitzending doen de politici ook mee aan een kennisquiz over de leefwereld van kinderen. De spreekbeurten worden gehouden voor een publiek van schoolkinderen. Enkele weken geleden organiseerde het NOS Jeugdjournaal ook een kinderpersconferentie rondom het coronavirus.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.