Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 30 april 2018, 11:00 | 1 reactie, praat mee

Jesse Frederik: ‘Zo wild als bij Follow the Money wordt het nooit meer’

De Tegel won hij al in 2013, samen met zijn leermeester Eric Smit. Begin april kreeg Jesse Frederik (29) ook de aanmoedigingsprijs van De Loep, nu voor zijn werk voor De Correspondent. Interview met een zelfbewust talent. ‘Zelf word ik ook gek van dat borstklopperige gedoe.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 3 mei 2018, 13:54

Valt me op dat Jesse altijd voor linkse media als De Correspondent en FTM heeft gewerkt. En blowen is ook links! Ik heb ooit voor Het Vrije Volk gewerkt dus ik weet hoe groot die linkse markt is. Wordt overigens steeds kleiner want mensen schuiven naar rechts op. Toen ik in 1978 voorzitter van de ondernemingsraad werd bij HVV hoorde ik pas voor het eerste van ‘de bel’  in de betaalde oplage (stond in het interne jaarverslag). Die was niet 160.000 zoals voor de advertentiemarkt werd gesteld maar ‘slechts’ 128.000. Daarna is HVV nog verder afgekalfd naar omstreeks 50.000 in het fusiejaar 1991 met het Rotterdams Nieuwsblad. Daaruit ontstond het nog zelfstandig gemaakte Rotterdams Dagblad.

Hoe Jesse nog steeds links is, blijkt uit wel uit zijn boek en verhalen over de schuldsaneringen. Ligt ook vaak aan de mensen zelf: zij geven prioriteiten aan luxe (vakantie, smartphones, pc’s en soms zelfs auto). Straffer beleid daarin voeren en een arbeidsloos (minimum) inkomen is alleen haalbaar als iedereen dezelfde heffingskorting krijgt.
Natuurlijk is er een hele ‘industrie’ die van armoedzaaiers profiteert. En ik heb een broertje dood aan afbetalingsregelingen. Aanbieders daarvan zwaarder straffen bij schuldsaneringen. Misschien moet Jesse er ook een keer op wijzen dat scholing, scholing en nogmaals scholing helpen om uit de armoede te komen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.