e learning nvj

— donderdag 19 november 2020, 11:26 | 0 reacties, praat mee

Jesse Frederik geeft beknopte toelichting op ophef rond boek toeslagenaffaire

ANP

Jesse Frederik, auteur van een binnenkort te verschijnen boek over de toeslagenaffaire, heeft bij Betrouwbare Bronnen van journalist Jaap Jansen gereageerd op enkele vervolgvragen over de recente ophef.

Maandag reageerde Frederik tegenover Villamedia dat hij hoopte dat de inhoud van de voorpublicatie en het nog te publiceren boek voor zich zullen spreken. Hij was vorige week vrijdag te gast bij Betrouwbare Bronnen om over het nieuw boek te praten, dat binnenkort bij De Correspondent uitkomt.

Jansen benaderde Frederik opnieuw, omdat er volgens hem na de ophef reden voor enkele vervolgvragen was ontstaan. RTL Nieuws-journalist Pieter Klein, zelf in februari 2019 bij Betrouwbare Bronnen te gast, plaatste een omvangrijke pdf online met bezwaren over de inhoud van Frederiks manuscript.

“Pieter Klein heeft besloten zijn reactie op het nog ongepubliceerde manuscript nu al te openbaren. Dat is aan hem. Wij zullen op Pieter reageren als we al zijn punten na hebben gelopen en zijn commentaar zorgvuldig hebben gewogen en verwerkt”, stelt Frederik.

Frederik gaat verder in op de vraag of een echt gesprek niet beter was geweest (een uitnodiging daartoe zou volgens Frederik zijn genegeerd) en of de timing van het wederhoor niet te laat was.

Ook een kritische interne Belastingdienst-memo zou in het te verschijnen boek een minder prominente plek hebben gehad, en daarmee de dienst in een positiever licht stellen. Frederik stelt dat de memo ongelakt is afgedrukt en in breed perspectief wordt besproken. Meer bij Betrouwbare Bronnen

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.