— dinsdag 19 augustus 2008, 13:04 | 1 reactie, praat mee

Volkskrant reageert op klacht GeenStijl

De Volkskrant heeft schriftelijk gerageerd op de klacht van weblog GeenStijl dat het dagblad een 'hetze voert' tegen haar bezoekers. In een artikel meldde De Volkskrant dat het gemak waarmee tegenwoordig online bedreigingen worden geuit, op conto van “het schoolkinderencircuit van de ongeremde GeenStijl-generatie” kan worden geschreven. GeenStijl diende daarop een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek. De Volkskrant verweert zich door te stellen dat GeenStijl 'door omvang en bekendheid, hét icoon geworden is van de nieuwe standaard in het sociale verkeer'. Namelijk 'het aanmoedigen van anonieme reacties die niet altijd gespeend zijn van agressie of botheid. [...] GeenStijl geniet de breedste bekendheid en heeft de werkwijze geperfectioneerd [...] vandaar ook de kwalificatie GeenStijl-generatie naar analogie van de patatgeneratie, achterbankgeneratie etc. Meer bij GeenStijl

Bekijk meer van

Raad voor de Journalistiek

Praat mee

1 reactie

Meranda, 19 augustus 2008, 14:42

Pak aan! :)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.