— vrijdag 18 oktober 2019, 09:38 | 0 reacties, praat mee

Jelle Brandt Corstius heeft spijt van manier waarop hij seksueel misbruik onthulde

© Foto: ANP / Bas Czerwinski

Journalist Jelle Brandt Corstius heeft spijt van de manier waarop hij seksueel geweld tegen mannen heeft geprobeerd aan te kaarten. Twee jaar geleden vertelde Brandt Corstius in Trouw over zijn eigen ervaringen, waarbij hij aangaf aan het begin van zijn tv-carrière ‘gedrogeerd gedwongen werd tot orale seks’.

Hoewel Brandt Corstius niet expliciet aangaf wie hij daarvan beschuldigde, was snel te herleiden dat het om televisieproducent Gijs van Dam ging, die zich verweerde in het tv-programma Pauw. De twee raakten daarna verwikkeld in een juridische strijd. Brandt Corstius moest zich tevens bij de strafrechter verantwoorden voor zijn uitspraken.

Averechtse boodschap
In een in het Radio 1-programma Nooit meer slapen geeft Brandt Corstius nu aan dat hij vreest dat zijn boodschap averechts heeft gewerkt. “Mijn idee was dat mensen misschien sneller aangifte zouden doen. Er ligt een gigantisch taboe op seksueel geweld tegen mannen. Maar het stuk is totaal verkeerd gevallen. Ik vind het verschrikkelijk hoe het gelopen is, maar ik moet zelf het boetekleed aantrekken. Ik had het stuk niet op deze manier moeten maken. Niet in deze vorm.” Meer bij het Algemeen Dagblad

Bekijk meer van

Jelle Brandt Corstius

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.