Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 20 oktober 2015, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Das Magazin start eigen uitgeverij

De oprichters van het literaire magazine Das Magazin beginnen een eigen uitgeverij: Das Mag Uitgevers. Daniël van der Meer en Toine Donk staan een nieuw soort uitgeverij voor, met het motto ‘Minder boeken AUB’. Op hun website verklaren ze: ‘Wij geloven dat een uitgever alleen met uiterste zorg boeken moet kiezen en maken. Das Mag Uitgevers zal daarom slechts tien à vijftien boeken per jaar publiceren; grote uitgeverijen geven in dezelfde periode vaak zo’n 200 titels uit.’ Laatste wijziging: 22 oktober 2015, 10:13

Het eerste boek dat ze uitgeven is van Maartje Wortel. Ook strikten ze onder anderen Jelle Brandt Corstius en Charlotte Mutsaerts. Das Mag Uitgevers belooft auteurs meer te betalen dan conventionele uitgeverijen, wil zomerkampen organiseren om talent tot bloei te laten komen, en zal alleen gebonden luxe edities uitgeven.

Om de uitgeverij werkelijkheid te laten worden zijn ze – net als toen ze Das Magazin oprichtten – een crowdfundingsactie gestart. Voor 50, 70 of 200 euro wordt je ‘medeoprichter’. Er zijn 3000 medeoprichters nodig voor de lancering op 17 november in Paradiso Amsterdam. Vanmorgen stond de teller op 68.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.