word studentlid

— donderdag 11 mei 2023, 11:52 | 0 reacties, praat mee

Je baan opzeggen voor een wereldreis en een nieuwe standplaats voor Christiaan Paauwe

Je baan opzeggen voor een wereldreis en een nieuwe standplaats voor Christiaan Paauwe
© Roos Koole/ANP

Kaj van Noord zegde z'n baan op bij Talpa om een wereldreis te maken door Azië. Nu gaat hij per fiets van Arnhem naar Tallinn. En Christiaan Paauwe betrekt namens de NOS een nieuwe standplaats. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 11 mei 2023, 17:20

Kaj van Noord maakte een gewaagde sprong. Hij zegde z’n vaste baan bij Talpa op voor een avontuur: een wereldreis die hem onder andere langs Spanje en Azië voerde. ‘In Spanje behoorden het inchecken van gasten, verkopen van activiteiten en (ja, ook) het schrobben van toiletten tot mijn takenpakket. In Cambodja kreeg ik de kans ervaring op te doen in de horeca als bediening in een restaurant op een strand met kristalhelder water. Om er te komen moest eerst 40 minuten worden gehiked door de jungle en internetconnectie was er maar zelden’, schrijft hij. Het avontuur is nog niet afgelopen. Nu gaat Van Noord per fiets van Arnhem naar Tallinn. Vanaf september is hij uitgereisd en weer beschikbaar voor klussen in de journalistiek.

Door de oorlog in Oekraïne is het geopolitieke zwaartepunt van de Europese Unie naar het oosten verschoven, constateert Christiaan Paauwe. Tot in ieder geval het einde van dit jaar zal hij vanuit het Poolse Warschau namens de NOS verslag doen als correspondent Midden- en Oost-Europa.

Edward Swier stopt als hoofdredacteur van NLCOACH, het vakblad ‘voor iedereen die zich bezighoudt met het coachen, trainen en opvoeden in de top- en breedtesport’. ‘Het is niet anders. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, vond het van alle klussen die ik doe en deed één van de allerleukste. [...] Maar het was, uit zakelijk oogpunt, gewoon niet verstandig voor mijzelf om er mee verder te gaan. Al jaren stak ik er relatief veel tijd in, meer tijd dan de beloning groot is. Dat was niet erg, omdat ik het vreselijk leuk vond. Maar nu het budget, vanwege bezuinigingen bij de vakvereniging NLcoach, flink is gekrompen, bleef er voor mij als coördinator en hoofdredacteur nog maar weinig over qua vergoeding. Dat is de reden dat ik ermee stop’, schrijft hij in een e-mail aan Villamedia. Hij zal wel bij het blad betrokken blijven als schrijvend redacteur.

Na jaren freelancen treedt Katinka Baehr in dienst bij de VPRO als storytellingcoach en maker bij OVT op NPO Radio 1. Ze zegt het freelancen echter niet helemaal vaarwel: ‘Daarnaast blijf ik freelancen als filmmaker, podcastmaker en moderator’. Het feit dat ze in loondienst treedt, is voor haarzelf ook een verrassing, schrijft ze aan Villamedia. ‘Dat ik in 2023 een baan zou hebben zag ik totaal niet aankomen, want ik was een erg gelukkige freelancer, maar deze baan was zo mooi, die wilde ik.’

Nils Rompen is bij RTL Nieuws begonnen als coördinator binnenland. Rompen werkte eerder als binnenlandredacteur en online verslaggever bij RTL Nieuws. Hij begon zijn carrière als redacteur voor De Limburger en verslaggever/redacteur bij L1.

Tot slot is Jop de Vrieze de nieuwe presentator van de wetenschapspodcast ‘Kennis en Co’ van het radioprogramma Nieuws en Co (NTR/NOS, NPO Radio 1). Deze week is de eerste pilotaflevering opgenomen, de eerste podcast onder presentatie van De Vrieze is vanaf aanstaande vrijdag te beluisteren via de bekende podcastplatformen.

Na 33 jaar bij de krant gaat Rolf Finders ‘op mijn 58ste helemaal digitaal’. Na veertien jaar Chef Uit en een kortstondig uitstapje bij de online eindredactie is hij nu internetredacteur voor de zuidelijke titels van DPG Media, het Brabants Dagblad, BN/de Stem en het Eindhovens Dagblad. ‘n weer gooi ik wat nieuwe bagage in mijn rugzak, omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen en dan doet leeftijd er totaal niet toe. Sterker nog: met al dat multitasken op Online Zuid blijft het onder mijn hersenpan volop knetteren en is de boel behoorlijk in beweging. De Snollebollekes zijn er niets bij’, schrijft Finders.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. “Transfer”.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.