— maandag 9 februari 2015, 09:27 | 0 reacties, praat mee

Japan pakt fotograaf paspoort af

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Japan heeft een fotograaf zijn paspoort afgepakt omdat hij van plan was naar Syrië te reizen. Persfotograaf Yuichi Sugimoto wilde daar naar eigen zeggen verslag doen van de situatie in de vluchtelingenkampen. Hoewel de Japanner heeft aangegeven niet door gebieden te willen reizen die in handen zijn van IS, vindt de regering zijn plannen toch te gevaarlijk. Volgens de Japanse wetten is het land gerechtigd het paspoort van een van zijn burgers in te nemen als deze op het punt staat een groot risico te nemen. Sugimoto is de eerste bij wie dat ook daadwerkelijk gebeurt, nadat zowel de politie als de overheid hem probeerden te overtuigen niet naar Syrië af te reizen. Sinds twee Japanners door IS werden onthoofd heeft Japan zijn veiligheidsregels flink aangescherpt. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Japan IS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.