training eu starters

— dinsdag 4 juni 2019, 15:46 | 0 reacties, praat mee

Jan Paul Bresser Prijs 2019 naar Maaike Kraaijeveld (AD)

De skyline van Den Haag, stad van de Jan Bresser Prijs | Lex van Lieshout / ANP

Maaike Kraaijeveld, journalist van AD Haagsche Courant, heeft de Jan Paul Bresser Prijs 2019 gewonnen voor haar verhaal over een Haagse mantelzorger en zijn 105-jarige moeder. Ze wint een geldbedrag van 1500 euro en een beeldje van de Haagse beeldhouwer Loek Bos. Laatste wijziging: 4 juni 2019, 15:49

De prijsuitreiking op 21 juni markeert ook het einde van de Jan Paul Bresser Prijs in deze vorm. Op die dag zal ook de eerste zogeheten ‘Hofpas Haagse Persprijs’ worden uitgereikt. Deze prijs vervangt vanaf volgend jaar de Jan Paul Bresser Prijs, meldt de organisatie.

Dit jaar worden beide prijzen uitgereikt. De criteria voor het winnen van de Hofpas Haagse Persprijs worden ten opzichte van de Jan Paul Bresser Prijs verruimd.

Ging het bij die laatste om ‘het mooiste verhaal over Den Haag’, de Hofpas Haagse Persprijs beloont de beste journalistieke productie. “Dat kan een mooi verhaal zijn, maar ook een opzienbarende primeur, een interview, een column of een serie verhalen waaraan onderzoeksjournalistiek ten grondslag ligt”, aldus de organisatie.

De eerste Hofpas Haagse Persprijs is gewonnen door Herman Rosenberg, hoofdredacteur van het weekblad Den Haag Centraal, over de sluiting van ziekenhuis Bronovo. “Zijn journalistieke productie heeft de uitzonderlijke kwaliteit waarnaar de jury op zoek was”, stelt de organisatie.

Bij de prijsuitreiking op 21 juni vertelt onder meer de prijswinnaar van vorig jaar Nicolette van der Werff welke impact de prijs op haar werk als journalist heeft gehad.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.