— donderdag 31 mei 2018, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Jan Paul Bresser Prijs 2018 naar Nicolette van der Werff

De skyline van Den Haag, stad van de Jan Bresser Prijs | Lex van Lieshout / ANP

De Jan Paul Bresser Prijs is dit jaar uitgereikt aan de Haagse journalist Nicolette van der Werff, voor haar serie necrologieën van Hagenaars. De serie verschijnt sinds 2009 drie keer per week AD Haagsche Courant. Er zijn al 900 afleveringen verschenen. De Jan Paul Bresser Prijs beloont het beste stuk over de Hofstad. Laatste wijziging: 31 mei 2018, 09:00

Het is de tweede keer is de prijs wordt uitgereikt. Vorig jaar ging hij naar Hizir Cengiz. De jaarprijs bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro en een bronzen beeldje van een mus, gemaakt door beeldhouwer Loek Bos.

In aanmerking komen reeds gepubliceerde stukken door journalisten, columnisten, schrijvers van fictie en non-fictie in kranten, tijdschriften of verzamelbundels. De Hofstad moet daarin figureren. Van der Werff was vorig jaar ook genomineerd, maar greep toen naast de prijs.

De jury prijst de wijze waarop Van der Werff de bijzonderheid benadrukt van gewone mensen en wat zij voor de stad hebben betekend. “Het gaat zelden over Hagenaars die naar roem streefden, maar wel over mensen die dankzij haar stukken na de dood bewondering oogstten - vanwege hun maatschappelijke betekenis - én verwondering, want je hebt ze nooit gekend”, aldus de jury.

Op donderdag 21 juni 2018 wordt de prijs, vernoemd naar de in 2015 overleden Haagse cultuurredacteur, officieel uitgereikt.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.