— donderdag 12 april 2018, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Jaarcijfers NRC Media: omzetstijging in 2017

ANP

NRC heeft in 2017 een omzetstijging van 2,2 procent gerealiseerd naar 105,3 miljoen euro. Hoewel de verschuiving naar digitale abonnementen voortzet, betekent een hoger gemiddeld aantal betaalde abonnementen dat inkomsten daaruit het afgelopen jaar met 4,9 procent groeiden. Dat maakte NRC Media Holding vandaag bekend. Laatste wijziging: 12 april 2018, 09:35

De advertentiemarkt blijft ‘uitdagend’ en een groot deel van de online advertentieomzet verdwijnt richting Facebook en Google, aldus NRC Media-topman Rien van Beemen. “Toch zijn wij ervan overtuigd dat NRC Media met haar hoogste selectieve bereik in de AB1 doelgroep van ongekende meerwaarde voor adverteerders zal blijven”, stelt hij.

‘Welzijnsklasse’ AB1 is een hooge opgeleide en welgestelde doelgroep. Het bruto bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 22,4 miljoen in 2017, vergeleken met 19,4 miljoen in het jaar ervoor.

Hoewel Piet Bakker gisteren becijferde dat ook NRC niet ontkomt aan de daling van de betaalde printoplage, wijst in 2017 volgens NRC Media de uiteindelijke trend omhoog.

“De oplagecijfers (print + digitaal), op basis van een gewogen telling per abonnement, toonden in 2017 een stijgende tendens ten opzichte van 2016: plus vijf procent voor NRC Handelsblad en plus vier procent voor nrc.next.”

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch zegt blij te zijn met de groei aan betaalde abonnementen. Hij moet het een belangrijke uitdaging om daarin te blijven groeien en lezers “ook online financieel te laten bijdragen aan onze kwaliteitsjournalistiek”.

Bekijk meer van

NRC Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.