— donderdag 26 maart 2015, 13:20 | 0 reacties, praat mee

‘NRC goochelt met oplagecijfers’

Piet Bakker, lector Crossmedia & Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, neemt de recente oplagecijfers van NRC Media eens nader onder de loep. Volgens Bakker wordt er met cijfers gegoocheld - in het bijzonder de cijfers van de zaterdageditie van nrc.next. Die editie lanceerde in oktober 2013, maar in zijn weblog stelt hoofdredacteur Vandermeersch de oplage in 2013 op nul. De 21.000 exemplaren van 2014 maken vervolgens een daling bij de andere NRC-kranten van rond 22.000 exemplaren vrijwel goed. Volgens Bakker wordt zo een verlies van 9 procent omgezet in een minder ernstig half procent. "Als alle kranten de zaterdag-oplage bij de weekoplage gingen optellen zou de Volkskrant een oplage van bijna 600.000, NRC een oplage van meer dan een half miljoen en De Telegraaf zelfs boven de 1,1 miljoen uitkomen", aldus Bakker. Meer bij TPO Magazine (via Blendle) [€]

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.