— donderdag 8 februari 2018, 09:47 | 0 reacties, praat mee

Jaarcijfers 2017: operationele winst Sanoma flink omhoog

Het Finse hoofdkantoor van Sanoma | Kimmo Brandt / EPA

Uitgeverij Sanoma heeft in het afgelopen jaar een groei in operationele winst gerealiseerd van 181 miljoen euro. Dat is 31 miljoen meer dan in 2016. Volgens de uitgever dragen ingezette kostenbesparingen - met name in Finland - bij aan de betere cijfers. Laatste wijziging: 8 februari 2018, 09:48

Ook in Nederland en België laat Sanoma stabiele cijfers zien. De totale omzet in Nederland daalde van 459 miljoen euro in 2016 naar 436 miljoen vorig jaar. De daling van de omzet zou te wijten zijn aan de verkoop van consumentenplatform Kieskeurig in juni 2017.

“De winstgevendheid (gecorrigeerd voor SBS verkoop) daalde ten opzichte van 2016 uitsluitend doordat in Nederland de pensioenregeling in 2016 gewijzigd is, hetgeen toen tot een eenmalige bate leidde van zo’n 41 miljoen euro”, stelt Sanoma.

Met de aankondiging vorige maand om de Belgische vrouwentitels af te stoten rondt Sanoma Media de jarenlange herziening van het portfolio van Sanoma Media in Nederland en België af.

Met het “sterk en gefocust merkenportfolio” gaat Sanoma Media dit jaar aan de slag, aldus topman Marc Duijndam. Sanoma zegt met het crossmedial portfolio in Nederland en België maandelijks zo’n 12 miljoen consumenten van 13 jaar en ouder te bereiken.

Bekijk meer van

Sanoma

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.