word actief nvj klein

— woensdag 17 februari 2010, 08:58 | 2 reacties, praat mee

RVD tikt Oostenrijkse zender op de vingers

Ook in Oostenrijk hebben media te maken met de Nederlandse mediacode omtrent het Koninklijk Huis. De Oostenrijkse staatsomroep ORF is door de Rijksvoorlichtingsdienst op de vingers getikt, omdat het zaterdag in een regionaal journaal beelden uitzond van de aankomst van koningin Beatrix in Lech. Onder de eenzijdig opgelegde mediacode van de Rijksvoorlichtingsdienst zijn privé-uitstapjes niet bedoeld om foto’s en beelden van leden van het koninklijk huis te maken. Nederlandse media houden zich veelal in de code, al ontstaat er elk jaar wel een relletje. Vorig jaar betrof het foto's van de Oranjes op vakantie in Argentinië, die persbureau AP plaatste. Update 16:30: ÖRF heeft besloten om de bewuste beelden offline te halen. Laatste wijziging: 18 februari 2010, 10:06

Bekijk meer van

RVD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Perrie Hoekstra, 17 februari 2010, 13:23

Tsjongejongejonge. Die RVD heeft het maar druk. In ieder geval 1 post waar flink op bezuinigd kan worden. Zijn ze in Lech dat er weer eens iets gebeurt, staat de gehele koninklijke familie zoenend op straat, is dit plotseling privé. Door van een mug een olifant te maken zorgt de RVD er in ieder geval voor dat meer mensen die beelden gaan zien. En het is fijne marketing voor Nederland.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.