— dinsdag 4 juli 2017, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Al Jazeera in de tegenaanval

© Stan Honda / AFP

Al Jazeera legt zich niet zo maar neer bij de eisen van vier Arabische staten dat Qatar de televisiezender moet sluiten. Ze komen met hun eigen eisen.

De sluiting van Al Jazeera is een van de dertien voorwaarden van Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte waar Qatar aan moet voldoen om diplomatieke betrekkingen tussen de landen te herstellen en sancties op te heffen. De vier landen beschuldigen Qatar ervan de regio te destabiliseren door steun te leveren aan terroristische organisaties. Qatar ontkent die beschuldigingen.

In een video noemen medewerkers van Al Jazeera dat de oproep tot sluiting niets minder is dan een poging om de vrijheid van meningsuiting te beknotten.

Middels de hashtag #DemandPressFreedom en #JournalismIsNotACrime is de kwestie op Twitter te volgen. Meer bij Al Jazeera

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.