training eu starters

— woensdag 9 mei 2018, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Israël wijst Human Rights Watch-medewerker uit

De brief die Shakir ontving, waarin de beslissing hem uit te zetten werd aangekondigd | HRW

Israël heeft de werk- en verblijfsvergunning van een medewerker van de plaatselijke tak van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) ingetrokken. Directeur Omar Shakir moet het land binnen 14 dagen verlaten vanwege 'propaganda' en zijn vermeende steun voor boycot-maatregelen tegen Israël. Laatste wijziging: 9 mei 2018, 08:54

Het besluit zou zijn genomen op basis van een door de autoriteiten aangelegd dossier, waarin de activiteiten van Shakir over de afgelopen tien jaar is samengevat. Hij werkte een deel van die tijd niet voor HRW.

De 2011 is in Israël mogelijk om mensen aan te pakken als ze publiekelijk voor een boycot of andere strafmaatregelen tegen Israël oproepen.

De mensenrechtenorganisatie stelt in een omvangrijk feitenrelaas dat de maatregel niet zozeer tegen Shakir gericht is, maar de organisatie zélf wil muilkorven.

Het is volgens de organisatie voor het eerst in 30 jaar ongehinderde toegang dat de bewegingsvrijheid van werknemers wordt beperkt. HRW staat achter hun werknemer en zijn van plan de aangekondigde uitwijzing juridisch aan te vechten.

Bekijk meer van

Israël Human Rights Watch

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.