— maandag 19 oktober 2015, 09:00 | 0 reacties, praat mee

‘Journalist’ steekt Israëlische soldaat neer

Abed Al Haslhamoun / EPA

Een Palestijnse man in een geel persvest heeft in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever een Israëlische soldaat neergestoken. Dit gebeurde een paar meter naast een Palestijns protest net na het middaggebed op vrijdag. Dit kan het werk van journalisten een stuk moeilijker maken, meldt RTL Nieuws. Laatste wijziging: 19 oktober 2015, 11:31

Is een journalist echt een journalist of een terrorist? Journalisten die aan komen rennen worden gewantrouwd en verjaagd met traangasgranaten. Volgens correspondent Olaf Koens zet het de verhoudingen verder op scherp.

De aanvaller is meteen neergeschoten en gedood door de militairen. Volgens het Israëlische leger had de Palestijn “zichzelf verkleed als een fotojournalist.” NRC-correspondent Derk Walters vult aan dat het ook kan zijn dat de Palestijn wel degelijk een journalist was, maar alsnog de aanval pleegde. De neergestoken militair is voor medische behandeling geëvacueerd.

Het geweld tussen Israel en de Palestijnen is de afgelopen periode weer in alle hevigheid opgelaaid. Tot nu toe heeft het conflict 32 Palestijnse en zeven Israëlische leven geëist.

Bekijk meer van

Israël

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.