de tegel publieksprijs 2020

Villamedia is vandaag gesloten. Vacatures worden morgen weer geplaatst.

— vrijdag 14 februari 2020, 10:29 | 0 reacties, praat mee

Ischa Meijer herdacht op zijn 25ste sterfdag

© Kippa

Vandaag is het 25 jaar geleden dat Ischa Meijer, misschien wel Nederlands beste interviewer uit de geschiedenis, op zijn 52ste verjaardag overleed. Dat moment gaat niet ongemerkt voorbij.

Zo verschijnen er meerdere boeken over zijn leven en werk. Ook komt er een podcastserie en, in het najaar, een dramaserie op televisie.

Gijs Groenteman schreef met ‘Ischa, verhalen van vrienden, ­familie en vrouwen’ een karakterschets die geheel is opgebouwd uit citaten van de mensen die hem het best hebben gekend, aldus Het Parool.

Daarnaast zijn drie klassiekers van Ischa Meijer ondergebracht in een nieuw boek: ‘Zó, en niet anders.’ Het gaat om ‘Brief aan mijn moeder’, de autobiografische roman ‘Een rabbijn in de tropen’ en ‘Hoeren’. In het boek staat ook een inleiding van schrijfster Connie Palmen, de weduwe van Meijer.

Bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum wordt vanmiddag het boek ‘Ischa Meijer, Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan’ gepresenteerd dat is geschreven door journalist Ronit Palache. Jaap Cohen interviewt Palache en je kan het bijwonen.

Palache is vanavond ook een van de gasten bij OBA Live met een ode aan de veelzijdige en roemruchte journalist/schrijver. Theodor Holman ontvangt gasten die herinneringen aan Ischa Meijer ophalen, vertellen over zijn betekenis en samen een portret schilderen. De bijeenkomst is uitverkocht, maar het evenement is ook live te volgen.

Daarnaast gedenkt de VPRO hem met de tweewekelijkse podcast ‘Een dik uur Ischa op de radio’. De eerste afleveringen zijn hier te vinden.

Ook is er een nieuwe radiodocumentaire: Ischa solo, over een ander aspect van Ischa’s leven: zijn toneelwerk. Deze uitzending is nu online te beluisteren.

Verder verschijnt dit jaar bij de NPO ook nog een vierdelige serie van Michiel van Erp op basis van het boek I.M., dat Connie Palmen schreef na de dood van Ischa Meijer.

Bekijk meer van

Ischa Meijer Connie Palmen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.