e learning nvj

— donderdag 27 mei 2010, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Inzage geëist in Turkse internetcensuur

Yaman Akdeniz, een Turkse rechtenprofessor aan de Bilgi Universiteit in Instanboel, heeft een rechtszaak aangespannen tegen een vaste commissie die zich bezighoudt met internetcensuur. Deze 'Hoge Raad voor Telecommunicatie' weigert inzicht te geven in het aantal websites dat in Turkije wordt geblokkeerd middels internetfilters. Volgens Akdeniz heeft hij recht op inzage in deze informatie. "De Raad geeft informatie over de inhoud van geblokkeerde websites, maar laat het belangrijkste achterwege: hoe veel sites er worden geblokkeerd. Het opzettelijk gebrek aan transparantie is verontrustend", aldus Akdeniz. Turkije blokkeert al twee jaar YouTube, vanewge politiek gevoelige filmpjes. Eerder dit jaar plaatste Reporters sans Frontières (RSF) Turkije op de jaarlijkse ranglijst van 'Vijanden van het internet' en is een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens wegens onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting. Geschat wordt dat Turkije inmiddels zo'n 3700 sites blokkeert.

Bekijk meer van

Turkije

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.