— donderdag 5 mei 2022, 14:39 | 0 reacties, praat mee

Investeerders willen 7 miljard dollar steken in overname Twitter

Musk in rokkostuum tijdens het zogeheten MET-gala in New York, afgelopen maandagavond. Musk blijft miljarden bijeen brengen, nodig voor de gewenste overname van Twitter. | AFP

Tesla-topman Elon Musk heeft van investeerders toezeggingen ter waarde van ruim 7 miljard dollar binnengehaald voor zijn overname van Twitter. Dat valt op te maken uit een officieel document dat Musk indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Laatste wijziging: 5 mei 2022, 14:44

Oracle-oprichter Larry Ellison is bijvoorbeeld bereid 1 miljard dollar in de overname te steken. Ook cryptobedrijf Binance doet mee en is goed voor 500 miljoen dollar.

Huidig Twitter-investeerder prins Al-Waleed bin Talal al-Saud uit Saudi-Arabië wil zijn aandelen behouden. Dat zijn er zo’n 35 miljoen die tegen de door Musk geboden prijs van 54,20 dollar per aandeel in totaal zo’n 1,9 miljard dollar waard zijn.

Musk, de rijkste man ter wereld, praat nog met andere bestaande aandeelhouders, waaronder Twitter-oprichter Jack Dorsey, of zij ook aandeelhouder willen blijven. Als dat zo is heeft Musk minder geld nodig voor de overname. Die kost hem 44 miljard dollar als hij alle aandelen over zou nemen. Musk verkocht onlangs al voor 8,5 miljard aan Tesla-aandelen om de overname te bekostigen.

Verder valt uit het document op te maken dat een lening die Musk van Morgan Stanley kan krijgen met zijn Tesla-aandelen als onderpand is verlaagd. Eerder zou Musk 12,5 miljard dollar lenen van de bank, nu wordt dat 6,25 miljard dollar.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.