mgm nvj maart

— vrijdag 12 januari 2018, 10:23 | 0 reacties, praat mee

Investeerder Peter Thiel doet bod op website Gawker

Investeerder Peter Thiel doet bod op website Gawker

Het gerucht hing al een tijdje in de lucht, maar miljardair Peter Thiel heeft nu officieel een bod uitgebracht op de eind 2016 failliet verklaarde website Gawker. Laatste wijziging: 12 januari 2018, 10:24

Het bod is bijzonder, omdat Thiel juist degene was die Gawker mede de afgrond in duwde. De investeerder was de financiële kracht achter een rechtszaak die professioneel worstelaar Hulk Hogan voerde tegen Gawker, nadat de website een seksvideo van Hogan plaatste.

De rechter besloot dat Gawker Hogan 140 miljoen dollar schadevergoeding moest betalen. Als gevolg daarvan vroeg Gawker in juni 2016 surseance aan. Twee maanden erna vroeg oprichter Nick Denton persoonlijk faillissement aan. Uiteindelijk werd er een schikking getroffen van 31 miljoen dollar.

Thiel heeft al een decennia een appeltje te schillen met Gawker, nadat de website in 2007 berichtte over zijn seksuele voorkeur voor mannen. Hoewel eerder het gros van het mediabedrijf – waaronder zusterpagina’s Deadspin en Jezebel, voor 135 miljoen dollar werd overgenomen door Univision Holding, worden de overgebleven onderdelen van het bedrijf geveild. Daaronder bevinden zich onder andere de domeinnaam en bijna 200.000 gearchiveerde artikelen.

Waarom Thiel, een van de mede-oprichter van PayPal, Gawker wil opkopen heeft hij niet bekend gemaakt. Ook het geboden bedrag blijft vooralsnog geheim. Volgens speculaties zou Thiel het archief van de website willen opkopen, zodat hij artikelen over zijn privé-persoon van de site kan verwijderen. Een groep voormalige werknemers van Gawker liet deze week zijn plannen voor de overname varen, nadat de groep er niet in geslaagd was 500.000 dollar in te zamelen voor hun bod.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.