website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Investeerder Peter Thiel doet bod op website Gawker

Nick Kivits — Geplaatst op Friday 12 January 2018, 10:23

Nieuws Het gerucht hing al een tijdje in de lucht, maar miljardair Peter Thiel heeft nu officieel een bod uitgebracht op de eind 2016 failliet verklaarde website Gawker.

Het bod is bijzonder, omdat Thiel juist degene was die Gawker mede de afgrond in duwde. De investeerder was de financiële kracht achter een rechtszaak die professioneel worstelaar Hulk Hogan voerde tegen Gawker, nadat de website een seksvideo van Hogan plaatste.

De rechter besloot dat Gawker Hogan 140 miljoen dollar schadevergoeding moest betalen. Als gevolg daarvan vroeg Gawker in juni 2016 surseance aan. Twee maanden erna vroeg oprichter Nick Denton persoonlijk faillissement aan. Uiteindelijk werd er een schikking getroffen van 31 miljoen dollar.

Thiel heeft al een decennia een appeltje te schillen met Gawker, nadat de website in 2007 berichtte over zijn seksuele voorkeur voor mannen. Hoewel eerder het gros van het mediabedrijf – waaronder zusterpagina’s Deadspin en Jezebel, voor 135 miljoen dollar werd overgenomen door Univision Holding, worden de overgebleven onderdelen van het bedrijf geveild. Daaronder bevinden zich onder andere de domeinnaam en bijna 200.000 gearchiveerde artikelen.

Waarom Thiel, een van de mede-oprichter van PayPal, Gawker wil opkopen heeft hij niet bekend gemaakt. Ook het geboden bedrag blijft vooralsnog geheim. Volgens speculaties zou Thiel het archief van de website willen opkopen, zodat hij artikelen over zijn privé-persoon van de site kan verwijderen. Een groep voormalige werknemers van Gawker liet deze week zijn plannen voor de overname varen, nadat de groep er niet in geslaagd was 500.000 dollar in te zamelen voor hun bod.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.