banner festival 23

— maandag 17 juli 2017, 09:24 | 0 reacties, praat mee

Inval bij Oekraïens mediabedrijf Vesti

© Vesti

Het Committee to Protect Journalists (CPJ) heeft een inval bij het Oekraïense mediabedrijf Vesti zwaar veroordeeld. Er zouden zeker tachtig veiligheidstroepen met machinegeweren het hoofdkantoor in Kiev zijn binnengevallen. Laatste wijziging: 17 juli 2017, 09:34

Het mediabedrijf bestaat uit de radiozender Vesti, het dagblad Vesti en de site Vesti-ukr.com. Volgens Oksana Semchenko, de hoofdredacteur van de radiozender, werden de dertig aanwezige journalisten in de vergaderzaal verzameld, werden ze ondervraagd en zijn hun mobieltjes doorzocht. Semchecnko heeft enkele beelden op haar Facebook account geplaatst. Ook werd tijdelijk de radio-uitzending onderbroken door de inval. 

Het CPJ zegt dat er voor de inval maar één interpretatie mogelijk is, namelijk een poging tot intimidatie en een ernstige bedreiging voor de persvrijheid.

Volgens officier van justitie Anatoliy Matios werd er bewijs gezocht in een fraudezaak tegen eigenaar van de Vesti groep en tevens oud-minister Oleksandr Klymenko. De inval zou niets te maken hebben met de berichtgeving van het mediabedrijf.

Bekijk meer van

Vesti Oekraïne

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.