website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Inval bij Oekraïens mediabedrijf Vesti

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in bron op maandag 17 juli 2017, 09:24

© Vesti

Nieuws

Het Committee to Protect Journalists (CPJ) heeft een inval bij het Oekraïense mediabedrijf Vesti zwaar veroordeeld. Er zouden zeker tachtig veiligheidstroepen met machinegeweren het hoofdkantoor in Kiev zijn binnengevallen.

Het mediabedrijf bestaat uit de radiozender Vesti, het dagblad Vesti en de site Vesti-ukr.com. Volgens Oksana Semchenko, de hoofdredacteur van de radiozender, werden de dertig aanwezige journalisten in de vergaderzaal verzameld, werden ze ondervraagd en zijn hun mobieltjes doorzocht. Semchecnko heeft enkele beelden op haar Facebook account geplaatst. Ook werd tijdelijk de radio-uitzending onderbroken door de inval. 

Het CPJ zegt dat er voor de inval maar één interpretatie mogelijk is, namelijk een poging tot intimidatie en een ernstige bedreiging voor de persvrijheid.

Volgens officier van justitie Anatoliy Matios werd er bewijs gezocht in een fraudezaak tegen eigenaar van de Vesti groep en tevens oud-minister Oleksandr Klymenko. De inval zou niets te maken hebben met de berichtgeving van het mediabedrijf.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Festival vrije woord