training eu starters

— donderdag 31 augustus 2017, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Oekraïne zet Russische journaliste uit

EPA

De Oekraïense geheime dienst SBU heeft een Russische journaliste opgepakt en uitgezet. Anna Kurbatova, die werkt voor de Russische staatszender Kanaal Een, mag daarnaast de Oekraïne de komende drie jaar niet meer in. Kurbatova wordt belediging van het land aangewreven. Laatste wijziging: 31 augustus 2017, 08:56

De journaliste werkt veel in Oekraïne en zou nu hebben gewerkt aan een documentaire over de vervolging van journalisten in het land, meldt het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ). Haar uitzetting volgt op een inreisverbod voor twee Spaanse freelance journalisten, die “de nationale belangen van Oekraïne” zouden hebben geschaad. Zij mogen het land ook drie jaar niet meer in.

CPJ-coördinator voor Europa Nina Ognianova zegt dat Oekraïne overduidelijk verwikkeld is in een informatieoorlog met Rusland, maar dat individuele journalisten uitzonderen voor wraakacties geen pad naar de overwinning is. “Kiev moet de persvrijheid volledig omarmen om te laten zien dat het vol overtuiging aan een sterke democratie bouwt”, vindt Ognianova.

SBU-woordvoerster Olena Gitljanska zegt dat Kurbatova als ‘propagandist’ werkte en de Oekraïne met haar werk defameerde. Uitzetting “overkomt iedereen die het aandurft Oekraïne te beledigen”, aldus de woordvoerster.

Bekijk meer van

Rusland Oekraïne

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.