training eu starters

— maandag 11 september 2023, 14:20 | 0 reacties, praat mee

Interview met spelletjesbaas New York Times: kom voor het nieuws, blijf voor de spellen

De 'game over' na een eerste rondje Connections. De speler moet woorden bij elkaar plaatsen die onder één thema vallen. Het spel wordt door een vaste redacteur samengesteld. | New York Times

Een hoofd spelletjes - de New York Times heeft hem. NiemanLab sprak met Jonathan Knight en over de manier waarop hij de lezer verleidt tot spelen. Dat doet het onder meer met befaamde kruiswoordpuzzels en het populaire woordspelletje Wordle, dat de krant in 2022 aankocht. Laatste wijziging: 11 september 2023, 14:23

Naast digitale abonnementen verkoopt de New York Times abonnementen op lucratieve nevenfuncties: kruiswoordpuzzels, recepten en recensiesite Wirecutter. Het illustreert denken bij de krant: niet alleen journalistieke producten houden ons overeind, ook hele specifieke en gewilde producten zijn een potentieel lucratieve inkomstenbron.

Om spellen voor een brede groep aantrekkelijk te maken en te houden staat Knight op een menselijke hand bij de productie. Wie bijvoorbeeld het nieuwste spel Connections aanklikt, krijgt ook de naam van samensteller Wyna Liu te zien.

Een spel moet volgens Knight eenvoudig te leren zijn, maar moeilijk te verslaan. Zo blijven mensen terugkeren en doorspelen - wat weer een automatische tunnel naar andere Times-inhoud oplevert. “Kom voor het nieuws, blijf voor de spellen”, grapt Knight.

Het is niet allemaal voor de vrijblijvend vermaak, schrijft NiemanLab. Het uiteindelijke doel is lezers behouden en ze het liefst een abonnement op de krant of een van de andere diensten verkopen. De winnende combinatie is wanneer het lukt om mensen in een mix van nieuws en vermaak te interesseren.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.