— maandag 24 januari 2022, 15:50 | 1 reactie, praat mee

Interne gedragsregels de Volkskrant openbaar

© Roos Trommelen

Bij de Volkskrant hebben ze de interne gedragsregels vastgelegd en openbaar gemaakt, meldt de nieuwe Ombudsman Jeroen Trommelen. Laatste wijziging: 24 januari 2022, 16:49

Trommelen had al bij zijn aantreden bekendgemaakt de laatste paar maanden van vorig jaar te gebruiken om de protocollen van de krant tegen het licht houden. Hij geeft aan dat hij in overleg met de hoofdredactie, de redactieraad en de Stijlgroep (redacteuren die het Volkskrant Stijlboek bijhouden met regels voor taalgebruik en spelling) de interne gedragsregels waar nodig aangescherpt en uitgebreid heeft.

“Voor die briefschrijvers, maar ook voor de redactie zelf, is het vandaag een glorieus moment. De neerslag van duizenden vragen en een samenvatting van Ombuds-antwoorden daarop, staat vanaf nu op de website vk.nl/ombuds. Daar is bovendien, voor het eerst, ook openlijk te lezen aan welke regels de redactie zich belooft te houden bij het maken van de krant,” schrijft de Ombudsman.

Tromellen stipt ook nog een punt aan wat nog niet goed is geregeld: de mate waarin freelance medewerkers voor (commerciële) partijen kunnen ‘bijklussen’ zonder hun geloofwaardigheid in de Volkskrant te verliezen. Dat is iets waar de hoofdredactie binnenkort met freelancers over in gesprek gaat. De hoofdredactie is verantwoordelijk voor het nieuwe protocol.

Bekijk meer van

Volkskrant Jeroen Trommelen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Ko van Leeuwen, 25 januari 2022, 00:05

Maar gaat men dan ook praten over medewerkers in vaste dienst die bijklussen bij commerciële partijen? Of gebeurd dat niet bij de Volkskrant?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.