— vrijdag 24 november 2017, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Internationaal goedkeuringsstempel voor Nieuwscheckers

Pixabay

Het factcheck-initiatief van de Universiteit Leiden – Nieuwscheckers – heeft een internationaal stempel van goedkeuring gekregen van het International Fact-Checking Network (IFCN). Met de erkenning bevestigt IFCN dat Nieuwscheckers zich aan officiële richtlijnen houdt rondom het controleren van echtheid van nieuws. Die richtlijnen – hier in te zien stellen onder andere dat er eerlijk, transparant en onpartijdig wordt gewerkt.

Nieuwscheckers is een van de in totaal veertig factcheck-organisaties wereldwijd die door IFCN is erkend. Naast Nieuwscheckers heeft ook NU.nl het stempel van goedkeuring gekregen. Andere door IFCN gekeurde organisaties zijn AP Fact Check (VS), Correctiv (Duitsland), France 24 Les Observateurs (Frankrijk), Snopes (VS) en The Washington Post Fact Check (VS). Meer bij de Universiteit Leiden

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.