— donderdag 22 april 2010, 08:35 | 2 reacties, praat mee

Initiatief royaltyfotografen gesneuveld

Het organiseren van journalistieke collega’s voor een gezamenlijk belang is geen sinecure, zo bleek vorige week toen een aantal royaltyfotografen aankondigde een visuele evenknie van de Vereniging Verslaggevers Koninklijk Huis (VVKH) op te willen richten. Als gevolg van de ‘commotie’ die alleen al de aankondiging veroorzaakte, besloot initiatiefnemer, Albert Nieboer (Royal Press Europe), er binnen enkele dagen weer vanaf te zien.

Nieboer: ‘We worden regelmatig niet uitgenodigd met als argument dat er geen ruimte is. Maar dat is vaak een gelegenheidsargument. Als het de RVD goed uitkomt staan we soms met vijftig fotografen op een paar vierkante meter.’

Nieboer wilde daarom een groep ‘serieuze en gedisciplineerde’ royaltyfotografen bij elkaar brengen die het merendeel van hun werk aan royaltyfotografie wijden. Maar het initiatief sneuvelde als gevolg van de ‘commotie’ die de oprichting van een vereniging teweegbracht. Zo stelde royaltyspecialist Marc van der Linden, (‘Ik ben geen roddeljournalist’) bij RTL Boulevard, tevens hoofdredacteur van maandblad Royalty en verslaggever van Weekend, in een reactie dat ook fotografen van ‘de bladen’ volgens hem lid zouden kunnen worden. Van der Linden, die zelf zijn ontzegging tot de VVKH jarenlang betwistte: ‘Ik weet zeker dat mijn fotograaf Reni van Maren gewoon lid gaat worden van deze vereniging. Hij werkt ook voor Weekend.’

De RVD hield zich sowieso op de vlakte over dit jongste initiatief: ‘Daar past de RVD geen oordeel: media zijn volledig vrij zich te organiseren’, aldus plaatsvervangend directeur generaal Chris Breedveld.

Lees ook ‘Royaltypers: De kunst om conculega’s te zijn’ in Villamedia magazine van 23 april 2010

Bekijk meer van

Koninklijk Huis

Praat mee

2 reacties

hendrik jan van beek, 22 april 2010, 22:50

Resume, het ging deze heren dus niet over fotografie, maar over omzet cq handel ;-)
(loL) http://www.picturepress.nl  www.hendrikjanvanbeek.nl

Prettige wedstrijd, heren ? ;-)

hendrik jan van beek, 22 april 2010, 22:53

Oh ja, Frank Buis chapeau!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.