— woensdag 9 februari 2011, 09:09 | 0 reacties, praat mee

PCC: Tweets zijn niet privé

Berichten gepubliceerd op Twitter moeten als openbaar worden gezien en kunnen dus gepubliceerd worden in media. Dat heeft De Britse mediawaakhond PCC geoordeeld na een klacht van een ambtenaar van het Ministerie van Transport wegens schending van de privacy. The Daily Mail en Independent on Sunday gebruikten verschillende tweets van Sarah Baskerville, onder andere dat ze een kater had. Baskerville beargumenteerde dat de informatie privé was en alleen te zien voor haar 700 'followers'. Volgens de PCC is het bereik van haar tweets echter veel groter dan dat ze claimt omdat elk bericht kan worden doorgestuurd naar ander door middel van retweeten. De mediawaakhond was het ook eens met het argument van de kranten dat Twitter publiek toegankelijk is en dat de klaagster niets had gedaan om toegang tot haar berichten te beperken en het materiaal niet anoniem plaatste. Meer bij de BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.