— woensdag 31 augustus 2011, 13:19

Ophef over sluiten van DPI-onderzoek

Het onderzoek naar het meekijken met dataverkeer (Deep Packet Inspection (DPI) Red.) door diverse telecomaanbieders is gesloten. Tot onvrede van de Partij voor de Dieren en GroenLinks. Die stellen Kamervragen aan minister Verhagen (Economische Zaken). Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) vraagt zich af of het inderdaad klopt "dat de politie aan mensen die aangifte hebben gedaan een dag na aangifte een brief gestuurd heeft waarin staat dat er onvoldoende aanknopingspunten zijn en er geen zicht is op een verdachte?”. Het Kamerlid vraagt zich af hoe de politie in zo’n korte tijd adequate opsporing heeft kunnen verrichten, wat de reden is voor de sluiting van het onderzoek en wat de resultaten zijn. Eerder dit jaar bekende telcomaanbieders KPN, Vodafone en T-Mobile ook DPI te gebruiken. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.