website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Impakt workshop: The Bellingcat Method

Sjoske Cornelissen — Geplaatst op Monday 29 October 2018, 14:37

Agenda Tuesday 13 November 2018, 10:00 - Thursday 15 November 2018, 18:00 , IMPAKT Centrum voor Mediacultuur, Lange Nieuwstraat 4, 3512PH in Utrecht

Van 13 tot en met 15 november 2018 organiseert IMPAKT in samenwerking met Residenties in Utrecht een driedaagse workshop door het open source-onderzoekscollectief Bellingcat in IMPAKT Centrum voor Mediacultuur.

In deze driedaagse workshop leer je van Eliot Higgins en andere leden van Bellingcat hoe je de Bellingcat Method kan gebruiken om zelf onderzoek te doen. Deelnemers leren hoe ze online middelen en platformen en simpel te verkrijgen software kunnen gebruiken voor fact-checking en onderzoeksjournalistiek.

De eerste twee dagen van de workshop bestaan uit een combinatie van trainingen en hands-on onderzoek. De derde dag zal gewijd zijn aan een onderzoek via de Bellingcat Method naar een onderwerp naar eigen keuze. Al het werk gebeurt in de drie dagen, er is geen voorwerk nodig. De enige benodigdheden zijn een laptop met Google Earth Pro en een internetconnectie.

De workshop is open voor zowel professionals als studenten en deelname kost €300. Voor studenten geldt een gereduceerd tarief van €150. Het aantal deelnemers aan de workshop is beperkt, in totaal is er plek voor twintig (20) deelnemers die door IMPAKT en Residenties in Utrecht geselecteerd zullen worden uit de aanmeldingen. Meer informatie vind je op de website van IMPAKT.
Smart octo banner