website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

IMPAKT event: Post-Truth Cinema - Truth in Numbers? met Maxim Februari

Sabien Froger — Geplaatst op maandag 5 november 2018, 11:41

Agenda woensdag 12 december 2018, 19:00 - woensdag 12 december 2018, 21:15, Filmtheater 't Hoogt, Hoogt 4, 3512 GW Utrecht

Truth in Numbers? Everything According to Wikipedia (2010) is een documentaire die met een kritische blik kijkt naar de utopische intenties van de informatiewebsite Wikipedia, de rol van oprichter Jimmy Wales en Wikipedia’s invloed als voornaamste referentiebron voor veel mensen.

Elke maand, van mei t/m december, organiseert IMPAKT in samenwerking met Filmtheater ’t Hoogt een film in de serie Post-truth Cinema. Met behulp van recente documentaires en klassieke speelfilms kijken we maandelijks naar ons huidige politieke landschap in een wereld waarin waarheid en kwaliteitsjournalistiek steeds minder belangrijk lijken te zijn. De films en sprekers zullen het o.a. hebben over de invloed van nepnieuws, beeldvorming door social media, politieke beïnvloeding van de media en hoe het eraan toe gaat in andere landen zoals China of Rusland.

De film wordt geïntroduceerd door schrijver Maxim Februari. Na afloop van de vertoning zal hij de film bespreken met Impakt directeur Arjon Dunnewind.

Klik hier voor meer informatie.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.