persveilig seminar

— vrijdag 9 december 2011, 13:59 | 0 reacties, praat mee

Huwelijk Matty Verkamman en VI strandt

De samenwerking tussen Voetbal International en voetbaljournalist Matty Verkamman is gestrand. De twee hebben ruzie en hebben daarom een advocaat in de arm genomen. Over de inhoud van het dispuut doen beide partijen geen mededelingen. Uitgever Dick Holstein (VI): "We hebben een verschil van inzicht over het leiden van de uitgeverij. Meer kan ik niet vertellen." Verkamman zegt niks, "zolang de zaak onder de rechter is." Laatste wijziging: 12 december 2011, 10:48

De directie van VI zou het kantoor van Verkamman in Rotterdam te duur vinden. Hij weigert echter met enkele medewerkers te verkassen naar het hoofdkantoor in Gouda. Onlangs heeft Verkammen zich teruggetrokken als medewerker van VI, bevestigt hoofdredacteur Johan Derksen.

Verkamman, voormalig sportjournalist bij Trouw, verkocht in 2009 zijn succesvolle uitgeverij De Buitenspelers aan VI. Inmiddels brengt het voetbalblad geen boeken meer uit onder die naam, maar onder de naam Voetbal International. Dat verklaren los van elkaar twee woordvoerders van boekwinkelketen Bruna, die een distributiedeal heeft met VI.

Holstein: “De naam is nog gebruikt bij recente boeken over Kees Jansma en Hugo Borst. Maar hoe dat in de toekomst zal zijn? Dat zullen we nog eens gaan bekijken.”

Enkele nieuwe producties, over trainer Ernst Happel en doelman Jan van Beveren, zouden zijn gecanceld. Het boek over de onlangs overleden Van Beveren, stond aanvankelijk gepland voor dit najaar. “Het staat nu voor eind januari ingepland, maar onder voorbehoud”, zegt een woordvoerder bij Bruna.

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.