— maandag 17 januari 2022, 14:05 | 0 reacties, praat mee

Humberto Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde om laster en smaad

© Sander Koning / ANP

Nadat bekend werd dat er bij The Voice of Holland sprake is van seksueel overschrijdend gedrag bij de talentenjacht, beschuldigde showbizzkenner Albert Verlinde zondagavond in het SBS 6-programma Shownieuws presentator Humberto Tan van onbetamelijk gedrag. Tan ontkent stellig. Het AD meldt dat Tan vanochtend aangifte gedaan tegen Albert Verlinde vanwege laster en smaad. Laatste wijziging: 17 januari 2022, 14:06

“Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar iedere vrouw die ik leuk zou vinden in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad”, aldus Tan in een reactie op Twitter.

Verlinde sprak in het entertainmentprogramma over de periode 2015 en 2016 toen Humberto Tan een succesvolle latenighttalkshow had. “Het is binnen RTL, en we hebben daar de affaire-Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om met vrouwen die leuk waren contact te zoeken na de uitzending. Waarom vertel ik dat? Nou, niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel alsof ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow.’”

Die teksten gaan Humberto te ver en die doet nu aangifte om ‘lasterlijke’ uitspraken. Zijn advocaat laat in een statement weten: ‘De heer Tan wordt door Verlinde in één adem genoemd met de ernstige strafrechtelijke misstanden rondom het televisieprogramma The Voice. De heer Tan heeft niets met The Voice te maken noch zijn dergelijke handelingen aan de orde in of rondom zijn eigen talkshow.’

Humberto wil dat Verlinde zich in een rechtszaak verantwoord voor zijn ‘ongefundeerde beweringen en en het moedwillig beschadigen van zijn reputatie en zijn programma.

Op Twitter laten veel bekende mensen die in de talkshow van Tan te gast zijn geweest weten dat zij inderdaad bedankt werden door Tan.

Meer bij het AD / AD II NU.nl

Bekijk meer van

Humberto Tan Albert Verlinde

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.