word actief nvj klein

— donderdag 16 februari 2017, 09:33 | 0 reacties, praat mee

Huis-aan-huisredacties willen levensvatbaar plan De Persgroep

Robin van Lonkhuijsen / ANP

Journalistenvereniging NVJ heeft de directie van De Persgroep een brief overhandigd waarin het overgrote deel van de huis-aan-huisbladjournalisten bij het bedrijf hun onvrede over de aangekondigde reorganisatie laten weten. Laatste wijziging: 16 februari 2017, 09:36

De redacties menen dat de voorgenomen reorganisatie onvermijdelijk leidt tot een ondergang van huis-aan-huiskranten bij De Persgroep.

In de voorgenomen plannen verdwijnen tientallen banen. Er kan slechts op een klein aantal functies worden gesolliciteerd in de nieuwe opzet van de weekbladredacties. De eerder deze week overhandigde brief is onderdeel van de eerste onderhandelingsronde tussen de NVJ en De Persgroep.

Dat de kranten zelf blijven bestaan terwijl de voltallige redactie wordt ontslagen leidt tot verbijstering onder de werknemers. De Persgroep wil vast personeel vervangen door externe tekstbureaus en freelancers. Sommige online activiteiten zouden door onbetaalde krachten kunnen worden uitgevoerd. Volgens de NVJ wordt zo feitelijk de cao voor de huis-aan-huisblad journalisten uitgehold.

“De Persgroep wil geld blijven verdienen aan de kranten, maar ziet het vaste personeel als een sta-in-de-weg om dat doel te verwezenlijken. De redactie wijst de plannen van de directie dan ook faliekant af”, aldus NVJ-secretaris Annabel de Winter. Meer bij NVJ

Bekijk meer van

NVJ hah De Persgroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.